kasza jaglana błyskawiczna na mleku bananowym z owocami w miodowym syropie
Pieczywo mieszane, ser biały kanapkowy, wędlina, herbata Marchewka, ogórek słupki do chrupania
Żłobek i przedszkole Świat Dziecka – szybki dojazd z dzielnic Warszawa Wilanów i Kabaty
Jak dbamy o zdrowie i odporność naszych dzieci?
Właściwe odżywianie i kulinarne smaki Twojego dziecka są dla nas niezmiernie ważne. Wierzymy, że zdrowe odżywianie wpływa na rozwój i samopoczucie dzieci.
Stawiamy przede wszystkim na jakość , dlatego wszystkie produkty spożywcze kupujemy od sprawdzonych, lokalnych dostawców. Używamy wyłącznie filtrowanej wody. Pieczemy sami wędliny. Przygotowujemy sezonowe menu. Stałym elementem naszych dań są prażone ziarna, które są znakomitym źródłem mikroelementów i witamin. Dbamy o odporność naszych podopiecznych komponując posiłki w taki sposób, żeby zimą rozgrzewało i dostarczało dużo naturalnych antybiotyków
Dysponujemy profesjonalnie wyposażoną kuchnią, która umożliwia codzienne przygotowywanie posiłków na miejscu. Większość z nich przygotowujemy przy użyciu pieca konwekcyjnego, co oznacza, że potrawy są przygotowywane bez tłuszczu i soli, zaś efekt jest ten samo co podczas gotowania na parze, duszenia czy smażenia. Produkty zachowują właściwości odżywcze, które podnoszą sprawność pracy mózgu i wzmacniają koncentrację. Nie używamy też półproduktów, białej mąki, białego cukru, rafinowanej soli, konserwantów, wzmacniaczy smaków. Nasze dania zawierają odpowiednią kaloryczność oraz niezbędne do prawidłowego rozwoju składniki pokarmowe i mineralne.
W razie potrzeby przygotowujemy także indywidualne diety bezmleczne, bezglutenowe, wegańskie, wegetariańskie.
Zapewniamy naszym dzieciom cztery posiłki dziennie.
Przykładowe menu:
kasza jaglana błyskawiczna na mleku bananowym z owocami w miodowym syropie
Pieczywo mieszane, ser biały kanapkowy, wędlina, herbata Marchewka, ogórek słupki do chrupania
owoce, woda miętowa
Zupa pomidorowa z makaronem orkiszowym, posypką z prażonego słonecznika i natki pietruszki.
Pierś kurczaka z mozzarellą i pomidorem, ryż basmati z marchewką i groszkiem, surówka z kapusty białej z marynowanym selerem, kompot
Pieczywo chrupkie i mieszane, dżem, słodki serek kanapkowy, naturalna nutella (z avocado i daktyli)
Przykładowe menu:
Jajko, ser żółty, pasta z ciecierzycy, pieczywo chrupkie i mieszane, pomidor, ogórek
Owoce, woda z imbirem
Krupnik orkiszowy
Pancakes z mąką razową, sałatka owocowa na jogurcie, herbata
Przykładowe menu:
Owsianka z kompotem z suszonych owoców .
Kanapki na chrupkim i ryżowym pieczywie, sery białe: grani, feta, mozzarella i wędlina domowa
Marchew papryka – słupki.
Owoce, woda.
Krem marchewkowo – dyniowy z syropem malinowym i imbirem
Duszony schab na kapuście, ziemmniaki surówka z marchewki i pora z majonezem
Przykładowe menu:
Barszcz ukraiński z fasolkami
Rożek z pełnoziarnistej tortilli z warzywami w pomidorach, gotowany kalafior i brokuł z masłem i koperkiem, sałatka grecka
Kuskus razowy z suszonymi pomidorami, brokułami i czarną oliwką
Przykładowe menu:
Kanapki: pieczywo pszenne i chrupkie
Pasta a’la rybna z tofu , jajko, ser biały kanapkowy, ser żółty, pomidor, ogórek, marchew do chrupania.
Owoce, woda
Ogórkowa z koperkiem
Ryba zapiekana z serem w sosie śmietanowym, puree ziemniaczane, surówka z kapusty
„Metoda immersji uznawana jest za jedną z metod odnoszących najwięcej sukcesów w zakresie nauczania języka obcego. Wpływ na to ma posługiwanie się językiem jako narzędziem, pozwalającym na poznawanie świata, nie zaś jedynie traktowanie języka jako celu nauczania samego w sobie.”
Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, korzystamy z technologii, takich jak pliki cookie, do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.