Żłobek i przedszkole Świat Dziecka – szybki dojazd z dzielnic Warszawa Wilanów i Kabaty

Zdrowe posiłki

Jak dbamy o zdrowie i odporność naszych dzieci?

Właściwe odżywianie

Właściwe odżywianie i kulinarne smaki Twojego dziecka są dla nas niezmiernie ważne. Wierzymy, że zdrowe odżywianie wpływa na rozwój i samopoczucie dzieci.

Stawiamy przede wszystkim na jakość , dlatego wszystkie produkty spożywcze kupujemy od sprawdzonych, lokalnych dostawców. Używamy wyłącznie filtrowanej wody. Pieczemy sami wędliny. Przygotowujemy sezonowe menu. Stałym elementem naszych dań są prażone ziarna, które są znakomitym źródłem mikroelementów i witamin. Dbamy o odporność naszych podopiecznych komponując posiłki w taki sposób, żeby zimą rozgrzewało i dostarczało dużo naturalnych antybiotyków

Profesjonalne wyposażenie

Dysponujemy profesjonalnie wyposażoną kuchnią, która umożliwia codzienne przygotowywanie posiłków na miejscu. Większość z nich przygotowujemy przy użyciu pieca konwekcyjnego, co oznacza, że potrawy są przygotowywane bez tłuszczu i soli, zaś efekt jest ten samo co podczas gotowania na parze, duszenia czy smażenia. Produkty zachowują właściwości odżywcze, które podnoszą sprawność pracy mózgu i wzmacniają koncentrację. Nie używamy też półproduktów, białej mąki, białego cukru, rafinowanej soli, konserwantów, wzmacniaczy smaków. Nasze dania zawierają odpowiednią kaloryczność oraz niezbędne do prawidłowego rozwoju składniki pokarmowe i mineralne.

W razie potrzeby przygotowujemy także indywidualne diety bezmleczne, bezglutenowe, wegańskie, wegetariańskie.

Zapewniamy naszym dzieciom cztery posiłki dziennie.

Jak wyglądają nasze przykładowe posiłki

PONIEDZIAŁEK

Przykładowe menu:

ŚNIADANIE

kasza jaglana błyskawiczna na mleku bananowym z owocami w miodowym syropie

Pieczywo mieszane, ser biały kanapkowy, wędlina, herbata Marchewka, ogórek słupki do chrupania

II ŚNIADANIE

owoce, woda miętowa

OBIAD

Zupa pomidorowa z makaronem orkiszowym, posypką z prażonego słonecznika i natki pietruszki.

Pierś kurczaka z mozzarellą i pomidorem, ryż basmati z marchewką i groszkiem, surówka z kapusty białej z marynowanym selerem, kompot

PODWIECZOREK

Pieczywo chrupkie i mieszane, dżem, słodki serek kanapkowy, naturalna nutella (z avocado i daktyli)

WTOREK

Przykładowe menu:

ŚNIADANIE

Jajko, ser żółty, pasta z ciecierzycy, pieczywo chrupkie i mieszane, pomidor, ogórek

II ŚNIADANIE

Owoce, woda z imbirem

OBIAD

Krupnik orkiszowy

Pancakes z mąką razową, sałatka owocowa na jogurcie, herbata

PODWIECZOREK
Budyń czekoladowy na mleku roślinnym. Warzywa do chrupania.
ŚRODA

Przykładowe menu:

ŚNIADANIE

Owsianka z kompotem z suszonych owoców .

Kanapki na chrupkim i ryżowym pieczywie, sery białe: grani, feta, mozzarella i wędlina domowa

Marchew papryka – słupki.

II ŚNIADANIE

Owoce, woda.

OBIAD

Krem marchewkowo – dyniowy z syropem malinowym i imbirem

Duszony schab na kapuście, ziemmniaki surówka z marchewki i pora z majonezem

PODWIECZOREK
Galaretka jabłkowa domowa z posypką migdałową (prażone migdały)
CZWARTEK

Przykładowe menu:

ŚNIADANIE
Ryż jaśminowy z jogurtem waniliowym i bakaliami
II ŚNIADANIE
Owoce, woda smakowa
OBIAD

Barszcz ukraiński z fasolkami

Rożek z pełnoziarnistej tortilli z warzywami w pomidorach, gotowany kalafior i brokuł z masłem i koperkiem, sałatka grecka

PODWIECZOREK
PIĄTEK

Przykładowe menu:

ŚNIADANIE

Kanapki: pieczywo pszenne i chrupkie

Pasta a’la rybna z tofu , jajko, ser biały kanapkowy, ser żółty, pomidor, ogórek, marchew do chrupania.

II ŚNIADANIE

Owoce, woda

OBIAD

Ogórkowa z koperkiem

Ryba zapiekana z serem w sosie śmietanowym, puree ziemniaczane, surówka z kapusty

PODWIECZOREK
Galaretka owocowa i kokosowa (owoce sezonowe)
_MG_1843
_MG_1629

Wybierz najlepiej dla Swojego dziecka!

Metoda immersji uznawana jest za jedną z metod odnoszących najwięcej sukcesów w zakresie nauczania języka obcego. Wpływ na to ma posługiwanie się językiem jako narzędziem, pozwalającym na poznawanie świata, nie zaś jedynie traktowanie języka jako celu nauczania samego w sobie.”

Złóż wniosek o przyjęcie